PAJAREIDEN VALMISTUMINEN
KUVIN JA SANOIN

Kaikki lähti siitä kun Kari Valto kirjoitti kirjan Pajarit. Kirjan luki ohjaaja Piia Kleimola ja totesi ,että kirjan teksti on selkeästi myös teatteriesitykseksi muokattavissa.
Kari ja Piian yhteistyö alkoi . He pyysivät vuonna 2020 yhteistyöhön mukaan Elimäen Nuorisoseuraa, koska kirjan teksti sijoittuu Elimäelle 1928 luvulla. Elimäen Nuorisoseura lähti mukaan projektiin ja toteuttamaan haavetta" kesäteatteriesitykset palaa takaisin Elimäelle 2023"

Tammikuussa 2023 kokoontui ensimmäisiin varsinaisiin Pajareiden harjoituksiin n 30 teatterin tekemiseen lähtevää henkilöä. Kuinkas muuten kuin koko joukko venyttelemällä yhteiselle taipaleelle.
Vuoden 2022 puolella oli jo muutama tapaaminen ollut, toisessa Kari kertoi Pajareiden tarinasta tarkemmin ja toinen tapaaminen oli teatterikurssi muotoinen. Tammikuusta lähtien "Pajariporukka" kokoontui kerran viikossa harjoitelmaan esitystä Pajarit ohjaaja Piia Kleimolan johdolla.


Ohjaaja Piia Kleimola ohjaa Pajareiden mies väkeä.
Alkuvaiheessa haettiin jo harjoituksiin tunnetta puvustuksesta kuin rekvisiitasta.
Talviaika meni tiiviisti harjoitellen. Osa harjoituksista keskittyi musiikkiin.

Laulunsanat jakoon ja harjoitelmaan

Esitykseen kuuluu myös musiikkia, jonka on säveltänyt Ilja Kaskimaa.

Puvustustiimi
Yksi osa teatteriesityksen valmistumista on rooliasujen valmistus. Kylätalo Puljulla kokoontui puvustuksen tehotiimi .Rooliasuja tarvittiin useita kymmeniä, joten tekemistä riitti vaikkakin asut pääsääntöisesti löytyi puvustamosta, mutta jokainen asu oli tuunattava kantajalleen. Joitakin tehtiin alusta loppuun tiimissä.

Kevätaurinko sulatti kesäteatterilta lumet ja niinpä pidettiin talkoot. Siivottiin koko kesäteatterin alue, jotta näytelmäharjoitukset voidaan ilman lämmittyä aloittaa ns.pelipaikalla. Lisäksi rakennettiin katsomoon lisää tilaa liikuntarajoitteisille. Talkoolaisia oli lähes 30 ja tällä joukolla saatiin paljon aikaiseksi yhden päivän aika.

Ensimmäiset harjoitukset kesäteatterilla oli toukokuun 18.päivänä. Harjoitus tahti tiivistyi ,harjoiteltiin 2-3 kertaa viikko. Säät oli vaihtelevia, pääsääntöisesti kylmää ja tuulista, mutta Pajarit harjoitteli säässä kuin säässä.
Pukeutumiskysymys.

Liike tarvitsee harjoitusta. Tässä Irja Ahtovirta miettii miten liike kulkee., jotta hän voi ohjata liikkeen roolihenkilölle.

Liike valmiina Irjalla ohjattavaksi eteenpäin. Askel askeleelta ja sentti sentiltä.Hiljaa hyvä tulee

Vielä on harjoituskertoja jäljellä ei kannata painaa päätä polviin, vai onko tässä jostain muusta kyse ?
Varmaankin.